Assisterande domare: Denis Sekula och Robin Larsson
Matchtrupp: Oskar H, Oskar S, Gustav V, John M, Christoffer N, Edvin K, Colin R, Olle L, Philip E, Abubakarr K, Johan B, Anton W, Mattias P, Rasmus G, Alexander F och Micke E
Skadade: Sebastian R, Robin E, Per J, Hult

Startelvan: Oskar H, Gustav, Christoffer, John, Oskar S, Olle, Philip, Abubakarr, Johan, Anton och Rasmus.
Avbytare: Alexander, Edvin, Colin, Mattias och Micke.

1-0 Anton Wallin (32)
2-0 Rasmus Gerke (33)
3-0 Rasmus Gerke (62)

Vi tvingades till några ändringar i startelvan, Per skadad gick ut, Gustav tog klivet till höger, Kigge gick in som mittback och Anton kom in på vänsterflanken istället för Colin.

På andra sidan stod seriefavoriterna KB Karlskoga, som hade redan hunnit vinna sin seriepremiär i tisdags, 1-0 mot Nyedshov. Brukar bli tuffa matcher mot KBK och vi var välförberedda på att dom skulle inleda väldigt starkt, vi stod pall under deras anstormning första 15-20 minuterna där dom ägde mycket boll men utan att för den delen oroa oss speciellt mycket. Vi hittade våra positioner tidigt och stod rätt för det mesta.

Det skulle bli Anton som skulle få iväg den första avslutet på mål, det var i den 8:e minuten men målvakten hade inga större problem att rädda. Två minuter senare efter en hörna skulle Abubakarr försöka en 2-3 gånger få iväg ett avslut som täcktes hela tiden, vid den 4:e tillfällen så blev han varnad för högspark.

Runt den 23:e minuten så tappade vi boll och dom ställde snabbt om och kom fram på högerkanten och höll oss i en fast grepp under någon minut, men återigen utan att skapa något. Måste ge hela vår backlinje en stor eloge för deras insats idag! Runt den 27:e minuten var det vi som fick till en lång anfall och pressade tillbaka dom, med flera bra kombinationer och klapp klapp spel ett tag, men jag ska vara ärlig också och säga att tyvärr så skapade vi inte någon riktig vass chans. Tyvärr så fick Johan utgå pga skada, in kom Colin, det innebar att Abubakarr fick ta Johans position och Colin gick ut på kanten.

Vi hade några farliga hörnor och i den 32:a minuten efter lite flipperspel så tror jag det var Spets som hittade Anton och denna satte 1-0 till oss. KBK tog avspark, långboll mot en av våra hörnflaggor där Gustav och Olle hjälps åt och slår bollen mot Abubakarr som i sin tur passade till Anton som hade med sig Rasmus i en 2 mot 1, Anton passade Rasmus som placerade bollen i det bortre stolpen och 2-0 var ett faktum! Nu hade vi en riktig bra period och i den 39:e minuten så rensade KBK en boll på vad det såg ut att vara på mållinjen. Strax därefter så kommer Rasmus fri mot målvakten och målvakten är på Rasmus, som väljer att försöka spela på och springer 1-2 steg innan han faller pga tappad balans, i mina ögon solklar straff. Abubakarr var nära trean efter ännu en hörna men bollen smet utanför. 2-0 stod sig halvleken ut.

Under pausen betonades det att inget var vunnet och att det stod ”0-0” och att vi skulle vara beredda på att det skulle komma en anstormning i jakt på en tidig reducering.

Men sanningen är att vi kommer ut till andra halvlek lite loja och tafatta. Vi tappade bollen ofta och hade svårt att hitta passningsspelet. I den 52:a minuten fick Oskar göra sin första och kanske rentav den enda riktiga räddningen under 90 minuter. Tycker att vi kanske skulle ha fått med oss en straff runt timmen spelad, när en KBK spelare får bollen på sin arm, den assisterande domaren tolkade inte situationen som straff och matchen fortsatte.

Vi skulle punktera matchen i den 62:a minuten när Abubakarr hittade fram till Rasmus som slängde sig och stötte in bollen under målvakten och satte 3-0!

KBK fortsatte att slå sina långbollar i jakten på en reducering, men återigen så stod Gustav, Kigge, John och Oskar S rätt placerade med hjälp av resten av laget som hjälpte till på ett bra sätt. Dom flyttade upp flera spelare vilket gav oss några bra lägen, Rasmus hade en kanon chans till att göra en hattrick men sköt över, några sekunder senare testade han med ett långskott och bollen räddades av målvakten. Abubakarr hade också en bra chans med bollen smet utanför.

Hela laget förtjänar beröm idag, alla bidrog till denna fina skalp, på en vecka har vi besegrat två seriefavoriter vilket ger oss en bost av självförtroende, dock viktigt att hålla bägge fötterna på jorden! Nu väntar det två träningar innan vi åker till Arvika nästa lördag!